lördag 29 maj 2010

Fjäril

Igår var min dotter och jag plus ett barnbarn ut och fota lite..det blåste mycket så vi gick till det ställe där jag brukar hitta fjärilar.
Jag såg många Kålfjärilar nu.
Och en liten guldvinge fastnade också i kameran ..med lite besvär :)
Den var på andra sidan av en liten Å och man skulle försöka smyga sig dit ..bland en massa små vass och annat prasslande oljud ..så jag fick stå en bra bit ifrån till slut och zooma in...men nu har jag även denna fjäril i min samling från detta året :)
En Nattfjäril? jag har kollat i mina fjärils böcker .men inte hittat namnet på denna ..men vad jag kan se på ut seende så måste det nästan vara en sorts nattfjäril.
Klockan halv nio i går kväll frågade min ena dotter om vi skulle åka till Segerstad och kolla om vi skulle få se Älg och Rådjur.... Vi åkte och hennes son blev eld och lågor då han hörde att vi kanske skulle få se Älg.
Vi fick se många Älgar och många Rådjur .. de flesta var på väldigt långt håll men det var några st som var ganska nära . Men det var väldigt svårt att få bra bilder på dom då det små regnade lite och var då förstås väldigt mörkt. Men vi kämpade tappert och länge :D
Så . vi va hemma ganska sent igen. Runt 23tiden  .. så den lilla 7 åriga pojken var väldigt trött ..men glad :)

9 kommentarer:

 1. ååh va fina=)m lite kallt här med när solen går i moln får se va d blir för väder ikväll då=)
  ha en bra lördag=)

  SvaraRadera
 2. ja, man kan ju inte alltid sitta vid datorn. Jag vet precis vad du menar med "en prick i fjärran". Och det spelar ingen roll vilket objektiv man har. Det finns ändå alltid "prickar i fjärran", så dj-a retfullt. :(

  Fjärilen är en Allmän Ängsmätare, en hane.
  Om du vill se fjärilsbilder för att jämföra kan du gå in där mina bloggbilder ligger. Här är länken:
  http://picasaweb.google.com/NFootstep/NatureFootstepsFjarilarButterflies#

  SvaraRadera
 3. så synd på den boken :( Den lilla jag har är ju rät skaplig, men även densaknar en massa detaljer. Det finns tex inga sidbilder på trollslädnorna. Det har jag saknat.
  Jag har ju inte lagt in trollsländorna än. Så det finns bara en där. Och just nu ska jag ju lägga in en massa nya fåglar. Men så småningom ska jag väl hinna med trollsländorna också.

  Annars kan du hitta alla bloggarnas bilder på picasaweb. På den här adressen kan du hitta allihop. :)
  http://picasaweb.google.com/NFootstep/

  SvaraRadera
 4. Ja, det måste ju ha varit spännande för en 7-åring - att åka på en sådan älgsafari! :-) Kul att ni fick se många - och fick träna på mörkerfoto! ;-)

  Nu har vi fått ihop vår stensatta uteplats tillräckligt bra för att den ska duga till studentfesten på fredag - om man nu kan vara ute nåt då, men man kan ju alltid hoppas! Längre fram i sommar ska vi nog utöka den en liten bit till, och sen ska det upp ett nytt staket - men därefter får det räcka. I år har vi faktiskt tänkt ha li-i-ite semester! :-D

  SvaraRadera
 5. Nån slags svärmare är det nog...vet inte vilken..men den var tjusig! Måste vara svår att se om den sitter på ett träd! :)

  SvaraRadera
 6. åh sicka härliga fjärilar :)

  SvaraRadera
 7. Vilken spännande utflykt för lillkillen och er. Vilken underbar bild på fjärilen, guldvinge vilket vackert namn.
  Kram och ha en skön helg. Lissen

  SvaraRadera
 8. härliga bilder.. det är svårt att att urskilja fjärilar ibland.. :-)

  kallt här idag, men solen har visat sej lite nu och då.,. .)

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 9. Så otroligt söta fjärilar du hittar och fotar.
  Och du tar så bra bilder.
  Jo, jag tror också att den nedersta fjärilen är en nattjfäril.
  Ha en fin fortsatt helg
  Kram

  SvaraRadera