lördag 1 maj 2010

Kyligt Valborg

Precis som traditionen visar  så var det en kylig och kall Valborgsafton igår.
Vi hade läst att de skulle börja med Valborgs firande klockan 18 på himlabackan på våxnäs.så vi åkte dit så alla barnen kunde få se Majbrasan.Vi kom dit 5 minuter i sex ...efter att ha stressat iväg för att hinna...när vi kom dit var det ganska glest med folk ??
Vilket vi tyckte var väldigt konstigt  då vi visste från tidigare att det brukar vara ganska mycket folk där.
Ser ni!! på himlen man kunde ana att solen skulle titta fram.....trodde vi.
Och här står nästan hela familjen i spänt förväntan ;) nästan hela .. för min son är inte med ..han är kvar i Linköping och firade Valborg med en jobbarkompis ...och min svärson ...ja han var nere vid bilen och hämta en kamera som "någon" glömde :D och jag ... jag står bakom kameran ... som vanligt..
Här står det minsta barnbarn och väntar otålmodigt på att de skulle tända brasan .. hon hade "lånat" kepsen
Medan man väntade på att brasan skulle tändas såg jag denna lilla hund .. han hade det lugnt och tryggt där i  Matten famn. Ibland kan det vara riktigt skönt att vara en liten hund ;)
Tiden gick och ingen brasa ... så  man gick runt och fotade lite olika saker .. här är det den ena av mina döttrar som fastnade i kameran när hon också fotade något
Och här har vi den andra dotter som försökte få ett bra foto av sin äldste son....vilket inte var enkelt kan jag tala om .
Nu hade klockan blivit 7 på kvällen .. och inte det minsta tecken på någon eld i en brasa ...och vi var nu ganska frusna ...även om man hade varit så klok att ta på sig en tjockare jacka.
Då!!!! 8 minuter över 7 började det hända något ...det blev sång och tal .....
LÄNGE......LÄNGE...
Men till slut  kom det in någon i ringen till brasan.
Och tände på .. och Jösses vilken rök ... man fick flytta sig  gång på gång.. jag tror de hade möblar och ja .. jag vet inte vad i den brasa ;)

Till slut hittade jag ett jätte bra ställe att stå på .. där var det varmt och skönt och ingen rök kom på mig ... så jag stod och njöt ...då min make kom  med en telefon i örat och sa att någon ringde till mig på min mobil ..som jag hade i en ficka.. jag hörde inget! men då jag kände i fickan märkte jag ju att den rörda på sig ...då stängde min make av sin telefon och min blev lugn igen :D
Det var då tydligen dags att åka hem  och äta smörgåstårta ....då var klockan nästan 8 på kvällen .. så vi hade stått där i över en timme och bara väntat och väntat på att brasan skulle tändas  och när det gjorde det till slut  var klockan blivit så mycket att man var tvungen att gå hem då de minsta barnen var blivit trötta ... ja även vi stora barn hade blivit det ...märkte jag :D

7 kommentarer:

 1. Jag hade ju långkalsonger, tröja, tjock jacka och vinterkängorna! Tur var det..Jag läste också att de skulle tända på Våxnäs vid 18...ja, inte hela Våxnäs då ;) men brasan...
  Och dessa mobiltelefoner...du får nog "råka" stänga av den då och då ;) Vi får ses nån dag så fort det blir varmare! :) För nu börjar det grönska ute :)

  SvaraRadera
 2. men guu va dåligt att det blev en timme senare många barn som säkert redan hade tröttnat på att vänta,
  På August började det kl,20,00 samtidigt som spöregnet men det va riktigt trevligt ändå,
  Fina bilder å va mysigt att va med familjen,Imorrn ska jag på vårmarknaden på Alster,
  kram

  SvaraRadera
 3. Men det blev en brasa iallafall! :-D Brukar vara drygt att vänta på att de ska tändas, tycker jag... Dit vi åker ska det vara så mycket tal och sång och det ena med det tredje först också - och är det då kallt och/eller regnigt så håller man ju på att bli knasig av den där väntan. <:-) Fast har man en kamera med sej så går tiden säkert mycket-mycket fortare. :-D

  SvaraRadera
 4. Hej vännen
  Det blev ingen brasa för oss - för kallt...
  men grillning och gäster med massor av skratt...jätte fina bilder har du tagit som vanligt :O)
  kram Catthie

  SvaraRadera
 5. Ni kom i alla fall iväg. Här nere så regnade så vi struntade i att gå ner till brasan.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 6. Hej Mimmi!
  Ja, fy vilken kall och regnig Valborg, men det gjorde det samma för min del som jobbade hela kvällen och idag till sen eftermiddag. Men synd för de som hade tänkt fira och gläds över vårfestligheterna.
  Majbrasa eldar inte vi här i den Österbottniska trakten, men däremot tror jag det är vanligare i Åboland. Så olika det kan vara :)
  Men brasan var väl värd att väntas på eller hur?

  Svar på din undran: Jag har din länk :)
  Trevlig fortsättning på helgen!/ Bea

  SvaraRadera
 7. hehe ja det e inte lätt att komma ihåg att få med sig allt :D
  tur att jag kom på den iallafall :P

  heh nej det var inte lätt att fota honom :)

  ja jisses vilket tal!!!!!!!!! gah!

  Mm smörgås tårtan var smarrig, jag och EMil har nyss suttit här och ätit upp det sista :D


  Kraam

  ps tack för kommentaren om min blogg :)

  SvaraRadera