söndag 9 maj 2010

Solnedgång och fjäril

Igår var jag nere i stan och kolla på fotoutställningen.Det var många fina bilder och många fler än vad det var förre året .så det var riktigt roligt att gå runt där och titta.men tyvärr får man inte lägga upp bilder  som man har tagit där utan att fråga den som har tagit bilden ..självklart... och det var inte enkelt att försöka att hitta dom där .
Så jag gick ut efter en timmes tid och tog mig en promenad i stan.men det var kallt och blåsigt så man åkte ganska snabbt hem  igen.Men sen på kvällen .. runt halv tio  råkade jag titta ut genom fönstret  och såg en väldig röd himmel..så upp med kameran och ut.
Alla bilder är klickbara
Det såg ganska häftigt ut :)
Det är vattentornet som man kan se där.
Här var det ett väldigt stärkt färgsken..men man skall nog se det i verkligheten för att se den riktiga skönhet som fanns där :).
Dessa bilder är som jag skrev  tagna i går kväll och jag hade mitt 18/200 objektiv på då.
Idag gick man också ut  ..solen lyste ibland så man chansade på att det skulle kunde vara skönt ute ..där det var lä. Men solen gick mest i moln och det var inte så mysigt att gå ute då ..men jag hittade en fjärils som nyss hade kläcks ?
Den hade stora problem att flyga ..den ville sitta och bli torr
Här har jag fortfarande mitt 18/200 mm objektiv på  så jag trodde inte att jag skulle få så bra när bilder på fjärilen ..men jag blev ganska förvånad  för de blev ju väldigt  bra.
Så alla dessa bilder ovan är tagna med min system kamera och med mitt 18/200 objektiv.
Bilden under här .....
Den är taget med min lilla Canon  kompaktkamera... och att jag kunde få komma så nära med den berodde på att den inte kunde flyga ordentligt än utan satt och torkade sig :) .. efter en stund .. så flög den så fint iväg och utforskade den stora världen runt den :)
Nu skiner solen för fullt så jag skall gå ut på en promenad igen .
Jag skall gå en bloggrunda när jag har kommit in igen ..men just nu är det solen som lockar mest ;)

12 kommentarer:

 1. The last shot is a perfect photo.

  SvaraRadera
 2. Hallåhejsan, det var ett fasligt flyttande på dig :) Nåväl, nu har jag hittat hit och ska försöka ta mig ur bloggtorkan - både på blogg- och kommentarsfronten! Attans snigg himmel du hittat där i Karlstad!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken färg som du lyckats fånga på bild.
  kan tänka mig att det var olika sorters foton på utställningen.
  Ha en skön kväll.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag har precis blivit medveten om att jag inte kan poängräkningssystemet i folkrace!? Men sonen fick iallafall inte ihop tillräckligt med poäng för att få köra nån av finalerna, utan han fick nöja sej med de tre kvalheaten.

  Jag minns knappt när jag såg en fjäril senast??? Det bara regnar och är kallt här, så fjärilarna har försvunnit (eller dött??)... :-/ Hoppas verkligen att det blir lite varmare i veckan som kommer!!!

  SvaraRadera
 5. I fredags kväll hade vi oxå tur att få se en helt underbar solnedgång. Himlen var alldeles röd

  SvaraRadera
 6. Den vackra himlen lovar fint väder men jag förstår att ni också har kallt. Vackra fjärilsbilder/Lis

  SvaraRadera
 7. Häftiga bilder på fjärilen! De som är så svåra att fånga...

  SvaraRadera
 8. wow vilken himmel så otroligt vackert,
  Å de små fjärilarna,
  svar ekorrarna bor där nere vid den lilla tjärnen så går du förbi ett litet hus tror det är nån slags kvarn eller nåt där på stigen bor de i en tall i ett hål i den hoppas du får se dem,Hon hade 4 ungar å med din kamera borde du lyckas att fånga ungarna på bild
  tipspromenaden går där å det är där fråga 9 är,
  kram

  SvaraRadera
 9. Vilka underbara bilder! Himlen på dom tre första bilderna sprakar av färg. Fjärilen är skir och vacker. Det känns att våren har kommit på allvar.

  Tack för titten hos mig.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 10. Älskar dina naturbilder Mimmi.. fint du skriver med vilken kamera oxså.. den lilla Canon verkar ju vara hur förnäm som helst.. vilken fjärilsbild den tog:) jag tar mest bilder med min lilla digitala Canon .. blir för det allra mesta riktigt nöjd.. vi får se hur det blir med någon annan kamera i framtiden.. ska prata med lite experthjälp i en butik här i staden först..
  Kopp kopp o natti:)

  SvaraRadera
 11. hei mimmi :)
  praktfulle macrobilder! En fryd å se på :)

  SvaraRadera
 12. En solnedgang blir ikke lik to ganger, denne var veldig pen, og sommerfuglene var flotte bilder de også, flaks han ikke kunne fly så godt så du rakk å få bilde :)

  SvaraRadera