torsdag 20 maj 2010

Sony kameran 3 plus Canon 3 minus

Igår kväll var jag och testa båda Canon och sony kamern på en solnedgång. Sony har en scen som är solnedgång och den tar fram de värme röda färgar när man skall fota en sån.Men canon har inget sånt.
Sen till nästa irriterande sak på Canon Man kan inte stänga av blixten på alla program ..  så när jag skall ta kvällsbilder .. så ploppar den förbaskade blixten upp ..på sony kameran är det bara att klicka på ..stäng av blixt och försätta med kvälls programmet
Här kommer en bild jag har tagit med sony kameran'
Här ser man de varme fina färger som är i en solnedgång
Under här kommer det en bild från Canon kameran
Här är nästan allt det varme borta.
Sen är det en sak till som är ett minus för Canon ... man kan inte ha live view på alla program heller  vilket man kan ha på sony kameran
så sammanlagt med de få tester jag har gjort .. så ligger Sony kameran på plus sidan

5 kommentarer:

 1. Så synd att du inte är riktigt nöjd. Men det kanske är lite av en vanesak också. Om du arbetar i Photoshop kanske du kan fixa färgerna där.
  Ha en fin dag, Mimmi.
  Kram

  SvaraRadera
 2. hoppas du får en bra dag=)

  SvaraRadera
 3. på mina kameror får jag ställa den på "P" för att bli av med blixten. Fast då brukar jag istället köra på Av eller Tv.

  En sak jag alltid reagerar på hos dina bilder är att de alltid ser så "nytvättade" ut. Blanka liksom, det gör inte mina. :(

  SvaraRadera
 4. Jag har ju fotograferat en och annan solnedgång med min 450D, men aldrig med motivprogrammet. Så jag kan inte riktigt hjälpa dej där... Men använder man exempelvis Av-läget istället, så fixar man färgerna dels med vitbalansinställningen och dels med exponeringskompensationen. Och blixten är inte på i det läget förrän man själv "poppar upp" den. Auto och P är för amatörer!! ;-) (Närå, men min uppfattning är att man inte kan använda dem om man själv vill bestämma hur bilden ska se ut).

  Men man kan ju inte heller säga annat än att din Sony gör ett bra jobb med de inställningar du har använt på den vid solnedgångsfotandet!!! :-)

  SvaraRadera