tisdag 25 maj 2010

En trollslända +nytt objektiv

Jag fick mitt nya objektiv idag... 25 timmer tog det från de skickade det tills jag kunde hämta det ..det är sånt man kan kalla snabba ryck :) Efter att ha hämtat objektivet .. satte jag  på det på kameran ....i bilen.....1 minut efter jag hade hämtat ut det..... sen åkte vi och köpte en kameraväska.
Självklart skulle jag testa det nya objektiv .. så vi åkte till det ställe vi var förre året där vi såg Kanadagäss.... visst fotade jag dom också ...men jag såg även en Trollslända och den var jag mer intresset av att fota :)
Bilden är klickbar
Så nu har man fotat årets första Trollslända :)
Men nu måste jag kolla upp lite med inställningar .. för med det nya objektivet .. får jag väldiga suddiga  motiv ... ..när jag ville fota Kanada gäss så blev de jätte suddiga ... även om de röda fokus punkter visade att där skulle det var ok....Detta har jag inte varit med om förut. så det blir att testa och testa .

19 kommentarer:

 1. blev toppen bild på trollsländan :-)

  vart beställde du objektivet? och vilket märke är det?

  har du bildstabliiseringen påknäppt?

  det brukar ta ett tag innan man lärt sej ett nytt objektiv.. :-)

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 2. Jag skrev nyss en kommentar men den verkar ha kommit bort i cyberrymden.
  Så nu gör jag ett nytt försök med att säga att det blev en jättefin bild. Kul att det nya objektivet kom så fort. Är det månne på Cyberphoto du har beställt det? De brukar vara otroligt snabba.
  Själv köpte jag ett vidvinkelobjektiv i söndags, men sen har det varit dåligt med foto, det har regnat massor. Men förhoppningsvis får jag testa det snart. :)
  Ha en fin kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fin trollslända :) väskan var jättefin!! vill oxå ha en sån :) /Pia

  SvaraRadera
 4. hej
  det blev ett super fotografi, skoj med en bra kamera.
  ha en trevlig kväll
  kram Catthie

  SvaraRadera
 5. Nu får du testa, så kul. Var det ett Canon? Ska bli kul att se vad du tycker om det. Ser att dudras till de små krypen men nu får du börja spana efter örnar högt upp i himlen/Kram

  SvaraRadera
 6. Grattis till ett fint foto med det nya objektivet.Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 7. Himmel så roligt att bara springa runt o leka med nya leksaken Mimmi..trollsländor är verkligen förtrollande..

  SvaraRadera
 8. jaha, sländan blev i alla fall rysligt bra. Var den också tagen med det nya objektivet o kameran?

  Sländan är en hane av Nordisk Kärrtrollslända om inte min lilla bok lurar mig. :)

  Väderrapporten: Regnet det bara öser ner.....trallala, trallala

  SvaraRadera
 9. Det ble jo et flott bilde! Gratulerer med nytt objektiv. Hva slags har du kjøpt?

  SvaraRadera
 10. Men trollsländan blev ju bra! Ska bli spännande att se fler bilder! vi får ta en tur nån dag någonstans! :)

  SvaraRadera
 11. boken heter "Trollsländor i Sverige - en fälthandbok." Och jag köpte den i bokhandeln. ISBN 978-91-88044-04-4, den kostade 59:- förra året. Men trollsländor är svårare är fjärilar och fåglar. :(

  SvaraRadera
 12. verkar vara samma författare fast en utförligare bok som du beställt. Den jag har visar bara sländorna inget annat.

  SvaraRadera
 13. Grattis med nytt objektiv, og bildet ser veldig fint ut det, skarpt og fint :) Nå som du har fått en ny turvenn å bære på kan jeg tenke meg det klør i fingrene til å komme deg ut på tur igjen og prøve mer :) Lykke til på fototur.

  Ha en fin natt og en god dag i morgen.

  SvaraRadera
 14. Så kul att du har fått objektivet nu och trollsländor verkar det iaf fungerar bra för :) Ser fram emot fler bilder, så testa på du!

  SvaraRadera
 15. men var det inte ett macro-objektiv? Då blir de väl lite suddigt om man fotar på för långt avstånd

  SvaraRadera
 16. Toppen när leveranserna går undan - fast du var ju helt klart ännu snabbare med din test-fotoutflykt! :-D

  Vad köpte du för kameraväska, förresten??? Jag är på jakt efter en ny, men hittar inte riktigt vad jag vill ha...

  Nu känner jag inte alls till hur objektivet du köpte fungerar, men kanske är det en knapp som ska ändras från macroläget till långt avstånd? Trollsländefotot blev ju iallafall jättebra!!!

  Sen kan du testa att stänga av alla autofokuspunkterna utom en - då kan det bli lättare att få skärpan exakt där man vill ha den. Vilken av punkterna som ska vara aktiv kan du själv både välja och växla mellan.

  Det kan ta lite tid att lära sej alla knapptryckningar hit och dit, men när man väl kan dem så är de olika inställningarna väldigt användbara. Hur autofokusen ska arbeta kan du förresten också välja själv. Det går ju att få den att följa ett motiv som rör sej, till exempel. (Rekommenderar varmt att läsa ett stycke i handboken varje kväll innan du somnar! :-D).

  SvaraRadera
 17. Det låter verkligen konstigt om kameran fokuserar på annat än på stället där den röda punkten är...? Du ser punkten när du tittar i sökaren??? Så du verkligen har bara en, och inte alla, igång...

  SvaraRadera
 18. Nu har jag letat upp en bild på din kamera och kollat så knapparna ser lika dana ut som på min 450 - och det gör de i stort sett. :-)

  För att ändra fokuspunkter så trycker du först på knappen "+" som sitter uppe till höger. Sen trycker du på "set" (i mitten av det runda "hjulet") för att ändra antingen till alla eller till den i mitten. Sedan trycker du på "+" igen för att återgå till fotoläge. Vill du flytta en enda fokuspunkt från mitten till något annat ställe så gör du det med hjälp av de fyra knapparna runt "set"-knappen.

  SvaraRadera
 19. Wow, vilken tjusig bild på trollsländan! Kul med ett nytt objektiv. Eftersom jag också ska köpa det framöver är jag lite nyfiken, vad är det för nåt du har köpt?

  SvaraRadera