fredag 28 januari 2011

En kvällstur på stan

Då jag inte hade testat min Canon 550 så mycket på kvällsbilder .. ville jag gå ut och testa lite ikväll  då det nu var sånt väder att man inte frös häcken av sig och att man kunde ta av sig sina vanter om man skulle ändra något på kameran ..utan att fingrarna frös till is pinnar .

Så jag sa  till maken att jag skulle gå ut … då kom han med en stralande ide….. jag kan köra dig ner till stan om du vill testa där ? och det tackade jag förstås JA till Ler

IMG_2062

Jag har skrivit på bilderna vad jag hade för inställningar när jag tog bilden .. och då jag fotade på fri hand  fick jag ta de som kunde bli minst suddiga,,, jag hade tagit fram mitt stativ ..men då jag blev så uppspelt när han skulle köra mig till stan för att fota ….glömde jag det hemma.

IMG_2078

Det var lågt till tak .. så det blev väldigt rött på himlen när man tog bilder..men jag fick bort lite av det röda i bildprogrammet photoscape

IMG_2086

För att vara fotat på fri hand  .. blev dessa bilder ok tyckte jag

IMG_2104

Snart ..hoppas jag .. at det är vatten där i stället för is och snö som det är nu.. men det är på väg att det skall bli så .. så snart så kan man nog bada där också :)

12 kommentarer:

 1. Ja, jag märkte att det var ett märkligt ljus på stan förut! Och bada - tja det kan ju dom göra som vill ;) Jag tror jag avstår. Men jag tittar gärna på när de blöter ner sig! :)

  SvaraRadera
 2. Ja de var verkligen mer än OK, de var super!!
  Med Sola som pricken över i!

  SvaraRadera
 3. Härligt ljus i dina kvällsbilder, Mimmi! :)
  Var det Sola i Karlstad det där?
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. jättebra Mimmi ,nu är det sovdags här så detblev kort komment,jobb imorgon,kram Nette

  SvaraRadera
 5. Dette ble utrolig lekkert!! nr 2 og 4 er mine favoritter! Glimrende jobba :)

  SvaraRadera
 6. Så fina bilder det blev,
  och sepia-toning ( tror det heter så ) kan göra bilder så speciella
  Ha en fin helg
  kram

  SvaraRadera
 7. Da blir man så glad, som du ble, når man kan ta en tur ut sammen, akkurat slik, helt impulsivt! :) Og så mange vakre bilder du fikk! Dus varm brunfarge i bildene, det virker spennende.. men blenderåpning og alt det der, det forstår jeg meg (dessverre!!) ikke på.. :)

  Ha en god helg med klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 8. Du, det var veldig fine kveldsbilder, så du kan bare fortsette å ta med deg kameraet på dine kveldsturer.

  Jeg elsker stemningen og lyset når bildene blir skarpe og fine, som dine ;)

  So long...

  SvaraRadera
 9. Go´morron!

  För att knyta an till ditt förra inlägg (som för övrigt innehöll ett jättehärligt foto på frostklädda barr!) så hoppas jag också att det snart blir vår så man slipper det här mörkret!! :-) Här ute på landet går det ju inte ens att fotografera i det, eftersom det inte finns några ljuspunkter alls (mer än månen och stjärnorna och kanske nån lampa i grannens hus...)

  Jag tror inte Nollan tar in fler deltagare till sin Tema52-utmaning. Hon ville ha max 10 deltagare och vi är 11 nu... Men Yvonne tex verkar också intresserad, så om ni vill kan ju ni två samla ihop några deltagare till och köra en egen sådan utmaning!? :-) 8-10 deltagare är lagom med tanke på att alla ska kommentera allas bidrag, och det orkar man ju inte göra ifall det är 20, 30, 40, 100 deltagare... <:-) Tanken är väl dessutom att man ska få lite mer, och framför allt mer konstruktiv, kritik än vad man vanligtvis får i andra fotoutmaningar. Ska bli intressant och se om det kommer att funka! :-) Kolla med Yvonne om hon vill vara med och fixa ihop en sådan utmaning tillsammans med dej!?

  SvaraRadera
 10. härliga kvällsbilder=)
  godmorgon!!solen skiner blir att gå en runda .kram

  SvaraRadera
 11. Tjusigt...gillar den bruna varma färgtonen skarpt!
  Bra skärpa blev det i bilderna också...well done!

  Steffe

  SvaraRadera
 12. va gulligt att han körde dig :)

  SvaraRadera