onsdag 12 januari 2011

Rena julafton :D

Ja så har det känns för mig i 2 dager nu :) jag hade besök av ett par ..killen hade en Nikon D90 och tjejen hade en Canon 550..så här skulle testas :) Först så fick jag testa Nikon D90....hm ..Den tog bra bilder .. helt klart ..men herregud vilka krångliga inställningar.. plus att man skulle se vilka inställningar man gjorde på en liten digital skärm ovan på kameran...det kan nog gå bra för dom med bra syn ..men jag såg inte mycket .. så varje gång jag skulle ändra på något  så fick jag gå in och göra det via menyn.. och å var det lite krångligt  att ställa in vissa saker .. för så måste man använda båda händer för att göra det ,, en hand används till att trycka in en knapp och den andra skulle flytta på ett hjul ...Den bilden på ekorren  som var sist i förre inlägget .. den tog jag med nikon D90. i går
Så idag fick jag då testa Canon 550  med bara ett kit objektiv på.
Klicka på bilderna om ni vill se dom i större storlek.. sen tror jag man får klicka på dom en gång till för att de skall bli riktig stora.
Där var det lite enklare med de olika inställningar.
På Denna Canon hade de visst bytt till en ny sensor..sa hon som ägde den.Bildkvalitén var det inga fel på ..men det var det inte heller på Nikon D 90..men där var autofokusen lite seg .. kan vara för att den Nikon har ett par år på nacken...autofokusen på denna Canon var ganska så hyfsat
Tänk att man kan ha så kul med att få testa olika kameror :D  Det var så roligt att testa olika saker och se om det är några skillnad mot den man har :)
Så som jag skrev .. det har varit som julafton för mig när jag fick leka med 2 st olika kameror :) och idag hade man ju också vädret på sin sida .. strålande sol och ingen blåst..så det blev verkligen en riktig härlig promenad idag :)
Det är svårt att välja någon favorit av dessa kameror  inklusive min egen sony A500
För det var bra bild kvalitet på dom alla 3 :) men kul har jag i alla fall haft när jag fick testa och leka lite med dom :)

12 kommentarer:

 1. Oj så fina bilder ,ja det är nog den trevligaste leksak som finns nuförtiden ,sonen visade upp en ny kamera som han köpt Canon SX 30 IS så få se hur den fungerar,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Det förstår jag att du tyckte var roligt. Jag har ju bara provat Nikonp90 som jag har och så Sonyn då. Ingen dyrare kamera... Den sista droppbilden blev så jättefin!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Men...har du sol, blå himmel och därtill lever livet med att experimentera med kamera-test!?
  Ja, lite orättvist är det allt!

  Härliga bilder som har ett enormt fint ljus :)
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 4. jag har nog med prylar ändå. Tycker inte det är så kul. Vore bättre om man bara kudne säga...den där är bäst. :)

  SvaraRadera
 5. Förstår att du haft skoj, Mimmi!
  Droppbilden blev ju jättebra!

  Jag har en Canon, men inget speciellt avancerat. Tycker inte det ska vara så krångligt att fota.

  Solen har vi minsann inte sett idag heller!
  Ha det! Kram

  SvaraRadera
 6. Sol og nydelig vær hos deg ser jeg :) Sikkert gøy å leke seg litt med forskjellige kameratyper også,...selv er jeg pentaxianer og skal nok mye til før jeg bytter ut det :) Det er vel sånn med de fleste at en er mest fornøyd med det en er vant til å bruke, for gode bilder tar vel de fleste litt dyrere modeller som finnes i dag :))

  Fine bilder ble det i alle fall :)

  Klem..

  SvaraRadera
 7. Kul för dig med julafton och fint väder, här har man fått städa hela dagen men det var ju dessutom inget fotoväder för fan vad det snöar här idag, jag har skottat två gånger och Love en gång idag och i morgon bitti lär det vara helt vitt, nej då jag är inte bitter och tempraturen är -7 inte +15.... men om 5 månader kanske vi har vår.... I love jo...Kramar monica

  SvaraRadera
 8. Vel, jeg vet mitt valg! Jeg ville helt klart ha kjøpt et Nikon men ikke D90, en utgående modell som var i produksjon fram til desember 2010. D7000, arvtageren får mye skryt!
  Uansett kamera, den som tar bildet er nok en viktig brikke i det å lage gode bilder.
  Og det kan du, Mimmi!
  Ha en fin onsdag.

  SvaraRadera
 9. jättefina bilder!!!!hoppas et blir soligt imorrn med,ha en go natt

  SvaraRadera
 10. Inte så mycket kameran det beror på utan jag brukar säga att om bilderna inte blir bra så är det skit mellan sökaren och skorna och det kan man inte säga att det är här...bilderna är ju fantastiska! Både i det här inlägget och i övrigt...sparvhöksbilderna inte att förglömma!!

  Steffe

  SvaraRadera
 11. jag har egentligen 3 kameror, Canon alla tre. En Powershot A630 som tar riktigt bra bilder. Sedan en 3 år gammal 400D och en 2 år gammal 500D. Men de börjar bli slitna. :(

  Nu har jag sett en test på "sportkameror". Så nästa kamera, om det blir nåt, blir antagligen en EOS 7D. Man behöver ju en snabb kamera till fåglar.

  SvaraRadera
 12. Vad KUL!!! Såna besök får då aldrig jag - måste vara nåt fel på min umgängeskrets!? ;-)

  Har aldrig provat nåt annat märke än Canon när det gäller digitala systemkameror, men det skulle ju vara så-å-å intressant (och roligt!!) att få möjlighet att göra det nångång. (Och då räknar jag inte att jag givetvis har pillat lite på både Nikon och Sony i affärer som säljer såna, men det blir ju inte alls det samma att stå och sikta lite i butiken som att gå ut och fota på riktigt!).

  På min 40D får man förresten läsa av inställningarna på en liten display ovanpå kamerahuset, men det tycker jag inte är något problem. Däremot var det lite svårt att vänja sej av med att kolla på displayen (som man ju gör på 450D när man vill kolla nåt) - det blev många misstag i början! :-)

  SvaraRadera