måndag 31 januari 2011

Vilket Jäv…. väder vi fick

Så klart det blev skit väder .. nu när vi hade bestäms oss för att åka till Segerstad ,..,.,  Vi kollade igår ..sent på kvällen  och då visade de att vi skulle få strålande sol mellan 11 och 15… glöm det .. det blev grått och VÄLDIGT mulet redan halv 12 … precis när vi hade kommit dit förstås.

DSC07343

Och som om det inte skulle vara nog med det .. så var det ju full storm där också. men Segerstads kyrka .. den stod pall : )

DSC07347

Här står vi bredvid kyrkan och fotar vägen vi skall åka fram på .. vägen till alla de ställen där vi brukar se älg och rådjur ..nu hade jag inte förväntat mig att jag skulle få se sånt idag … och det fick jag inte heller

IMG_2252

Men lite levande fick jag se ..och då även hur tjock isen var.. där

IMG_2257

Mitt emot här .. där är det vi brukar få se en massa rådjur..men inga var ute idag .. och jag har full förståelse för det .. för det blåste ju så förbaskat kallt och det gick inte att stå takt och stilla .. utan man gungade fram och tillbaka…..

IMG_2276

Men kors i taket .. maken gick ur bilen och fotade .. det var ett tag sedan han hade hållit i sin kamera ….. Så det var på tiden… tyckte jag : )

IMG_2281

Här har man stått många gångar under sommaren och hösten.. och då såg det ju självklart mycket mer inbjudande ut än vad det gör nu ..men det var ändå roligt att få se hur det såg ut här vintertid…men ännu roligare hade det varit om väder prognosen hade stämt in  : )

IMG_2282

I ett träd här…nån … stans… finns det en Sparvuggla… den visade sig inte heller idag förstås .. den hade nog blåst åt fel håll om den hade gett sig ut : )

12 kommentarer:

 1. Det blåste nog mer där än här hemma! Men det är ju så öppet där också... Och jag tror inte att de där gässen (ankorna?) har hackat upp det där hålet själva ;)

  SvaraRadera
 2. Så typiskt att vädret blev skit - men det var ju bra iallafall att kamerorna fick gå lite. Man vet aldrig... De KAN ta skada av att inte användas nån dag -iallafall om de är vana vid att användas jämt!? ;-)

  Nu får ni dricka massor av varmt kaffe ikväll så ni inte blir sjuka av rusket och kylan! :-D

  SvaraRadera
 3. Tänk vad det blir fel ibland ,när man är på knäpphumör o allting visar sig från oväntade sidor,bilderna blev ju bra ändå,kramis Nette

  SvaraRadera
 4. hehe nej den gömmer sig nu när dens er er bil. den ser den från långt håll ;)
  Så då drar den hehe

  SvaraRadera
 5. Det är så vackert där ute,jag kollade på ett hus där en gång som jag tänkt att hyra men det va för litet för oss,
  Fina bilder blev det även om ni ej såg några djur,
  kram

  SvaraRadera
 6. Morsom bildeserie!
  Drittvær har vi her og, - regn - vind vannfylte gater...
  Ha en fin mandagskveld!

  SvaraRadera
 7. Segerstads kyrka, me like. Jag gillar ju kyrkor, men om det var Hammerdals kyrka i filmen jag just sett så vill jag inte dit....rädd blev jag.

  Vi fick fint väder idag tack för det Pohlman=)

  ha det gott Mimmi/ Monica

  SvaraRadera
 8. Tack, tack för dina gratulationer på min 1 års dag på bloggen.

  Känns som att inte mycket gick er väg på den fototuren...men så kan det vara ibland. Ibland blir man så lycklig över vad man får se i kameran linsen...som vi fick igår ute på havsisen med dom stora isbröten och den vackra solnedgången...
  Men andra dagar blir det inte så mycket men man får vara glad ändå att man kom sig ut =)

  Ha d gott...

  SvaraRadera
 9. Hej Mimmi. Det är ju nästan komiskt hur lika våran måndag blev, var och en på sitt håll. Liknande väder och samma bloggtema. Nu är det verkligen hög tid att solen tränger igenom och ger oss lite bättre fotoväder.
  Ha en bra fortsättning på veckan! /SA

  SvaraRadera
 10. Hi hi det finns inget dåligt väder Mimmi..det vet du väl..man får klä sig..hi hi..ja men det blev ju en upplevelse iaf..

  SvaraRadera
 11. det blev fina bilder trots dåligt väder ;)

  SvaraRadera
 12. Ja men det här är ju typiskt Skåneväder! Sånt är jag ju van vid! :)
  Näst sista bilden blev väldigt fin tyckte jag!
  Kram Pia

  SvaraRadera