fredag 7 januari 2011

Hej...igen..

Det har varit ett par dagar sedan jag har varit inne och gjort något här på bloggen. Då min rygg sa stop  fick jag snällt ligga och vila  och försöka att få den bra igen :)
Men jag kunde ändå inte låta bli att försöka att komma ut på några korta promenader..de säger att det skall vara bra ..hm... vet inte om jag kan hålla med om det ;)
Som alla vet så hade vi ställt ut en burk med mat till ekorrarna i skogsdungen... och då måste man ju se till att det finns mat i den och att de kan komma åt maten .. och då vi hade full snöstorm för två dager sedan var vi ju tvungen att gå dit och kolla om de kom åt maten.
Och det gjorde de tydligen .. för den satt där och åt när vi kom..så vi stod och väntade på att den skulle äta klart så vi kunde få fylla på mer ...den satt kvar .. så vi bestämde oss för att gå till affären och så fylla på  på hemvägen...så det gjorde vi ... vi kom de igen..den satt fortfarande KVAR..så maken gick då fram ändå för att fylla på ..då klättrade den upp och satte sig på sin holk och tittade på oss.
Dessa två bilder är tagna med min lilla kamera.. då systemkameran låg hemma i tryggt förvar ...det var ju absolut inget väder att ta med sig den ut..men som tur var så hade jag ju den lilla kameran i fickan :)
----
Vi har också haft besök av en Talltita...tror jag det var .Jag kan inte se skillnad på en Talltita och en Entita
men jag tror att detta ändå var en Talltita
Den var Också här den dagen det snöade som attan..så då fick man inte ens hyfsade bilder ..men man kan i alla fall se att det är en "Talltita" ..om inte .. så vet ni det för att jag har skrivit det ;)
---
Igår blev det också en liten promenad  lite senare på eftermiddagen ..det hade då blivit skymning
Och det var då jag tog den första bilden....bilden under ..den tog jag idag och där ser man att alla istappar är borta på den ... beroende på att .. idag då har vi haft en plus och lite sol har vi också haft ..de få gångar den har tittat fram mellan molnen:)
----
Så här under .. där började vi vår lilla vårliga promenad idag :)
Mycket snö överallt ..men på bilden ser man inte riktigt hur mycket det är. :en hur som helst .. man fick riktiga vårkänslor  när man gick här och man kände ju till och med att när solen tittade fram .. så blev det lite ..lite... lite  varmare ..eller så var det inbillning ;)
----
Sparvhöken har varit här några gångar igen och jag tog förstås bilder på den ..men det blir inga på den här idag..utan det får bli en bild till från vår tur idag.
Här såg man en blå himmel ...en stund.. så man stod kvar och njöt av den stunden.... konstigt att tänka sig .. att under all denna snön .. där kommer det att växa upp en massa blommor  och andra saker som en massa fjärilar kommer till och äter på . för här .. är det ett kanon bra ställe att fota fjärilar och trollsländor :)
Sen försatte vi en bit till och kom till ett ställe jag var förre året och fotade istappar....Då var det minst en halv meter med snö som jag fick försöka att sig mig igenom ...i år ..var det ..idag .... 1 METER med snö... om jag tog mig fram ... självklart gjorde jag det ..men INTE maken .. han stod tryggt kvar på cykelstigen och tittade på mig när jag försökte ta mig fram .. och fram .. det kom jag .... till slut :)
Och det var fullt med istappar där nu .så det var bara att fota  så mycket jag nu orkade .. men jag ville ju helst ha en bild när solen lyste på dom .. så jag stod kvar och väntade på att solen skulle bryta sig igenom molnen... när den gjorde det var det dags att fota.....men innan auto fokusen var klar ... ja då var solen också klar tydligen :)

24 kommentarer:

  1. Du slår nok oss på snøen, men det skal komme mere her til helgen.... sukk... flotte bilder av lykten.

    God helg.

    SvaraRadera
  2. A, där är du...inte kul med diverse kroppsdelar som ställer till det för en :( Hoppas du är piggare nu då. Och så fina bilder det var här! Solen har verkligen lyst idag, och inte bara med sin frånvaro! Den sista bilden är speciell...jag ser en figur med ett öga rätt långt upp!

    SvaraRadera
  3. Hei Mimmi,
    Så søte ekornene "dine" er, og heldige som får lagt ut mat på denne årstiden.
    Ikke så enkelt for små eller store dyr å finne mat med all snøen, og her oppe har det blitt påkjørt endel elg og reinsdyr.
    Nydelige makrobilder av istappene. Ikke alt for lenge til de forsvinner med solen som varmer. Her var det ihvertfall litt lengre lyst ute i dag, så det går rette veien.
    Nå får du ha ei riktig god helg. Ta godt vare på ryggen, kjenner godt til hva en vond rygg er.
    Klemmer herfra:)

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Skönt att ha dej tillbaka här! :-D

    Tråkigt med ryggen, men jag tror nog att det är nyttigt för den att gå ut på lite fotopromenad då och då mellan vilningarna. ;-) Hoppas att den snart är okej igen!!! :-)

    Och jättekul att din ekorrmatplats ute i "skogen" är populär!

    SvaraRadera
  5. usch va jobbigt att du haft ont hoppas du är kurerad nu så du kan va ute på härliga promenader.
    Nu i vår kommer stolpletandet vara upp där du bor ja inte alla då men många iallafall så ni kanske ska va med på stolpjakten iår:)
    ååå så söt ekorren är va roligt att du hittat vart den bor,
    kram

    SvaraRadera
  6. där är du ju=)trodde du försvunnit.jobbigt ha ryggont:/
    va sött han sitter lille ekorren=)

    SvaraRadera
  7. m antar d kan vara förgiftning men att d sker i olika länder nu samtidigt e ju så konstigt.hm hoppas d ej blir mer bara.=)

    SvaraRadera
  8. Har en här hemma som har samma symptom som du ,Barren o istappen den är förtjusande vacker,här har det snöat hela dagen till helgen har det lovats plusgrader här också ,krya på dig Nette

    SvaraRadera
  9. Heisann!
    Snøen blir nok liggende en god stund framover, så vi får bare gjøre det beste ut av det.

    Koselige og stemningsfulle bilder du viser oss nok en gang.

    Ha en knakende fin weekend!

    SvaraRadera
  10. Den ekorren kommer att vara din vän för livet!

    Oherrans massa snö är det, men det gör det åtminstone ljusare och vitt och fräscht.

    Hoppas du har blivit bättre i ryggen nu Mimmi

    Må så gott. //Lissen

    SvaraRadera
  11. Så söt Ekorren är där han sitter o väntar :)
    Tror som Lissen att du fått en vän för livet där du !
    Här har solen lyst från en klarblå himmel idag = plusgrader = slask :(
    Hörde ett par fåglar sitta o småkvittra i en buske o blundade man så kunde man låtsas att det var vår :)

    SvaraRadera
  12. Høres ikke noen godt ut med ryggen din, håper smertene gir seg raskt. Mange fine bilder i posten din her, skal si de ikke er mye rede nå de ekorna deres :) Gøy at dere kan gå nesten helt bort til dem.

    Har hatt sol og herlig vintervær her i dag, litt kaldere i kveld igjen med mer enn -9 grader, men i morgen melder de snø...

    God bedring og god helg til dere :)

    SvaraRadera
  13. Aha...så pass ont i ryggen..det är inte skoj alls du...men du hittar alltid en massa trevligt att leverera här..lille Ekorren är ju bara fööör söt.

    SvaraRadera
  14. Älskar dina ekorrbilder! Måste vara toppen att kunna ha sådana som "husdjur".
    Övriga bilder är även de njutbara.
    Ha en bra helg! /SA

    SvaraRadera
  15. Du behövde nog ta igen dig lite som du har varit ute och gått i snön. Att hålla i en kamera kan också kännas i ryggen. Ekorren kan du snart klappa då den verkar va riktigt tam.Vad gör man inte för att få fina bilder på en istapp. Det är säkert en talltita då den har lite vitt på vingarna. Ha de gott i helgen. Kram. Anita

    SvaraRadera
  16. den där lyktan med frans är ju hur snygg som helst. Och vilket ljus i bilden. Toppen.

    Håller med om att titorna är besvärliga. Man kan aldrig vara helt säker på vilken det är.
    Hoppas ryggen bättrar sig snart.

    SvaraRadera
  17. Å stakkar deg Mimmi, mange `god bedring` lemmer sendes deg med håp om at du skal bli bedre i ryggen snart :-) og det må vi ha tro på at du blir ja!!

    Skal si du har et vakkert flott turterreng, med så masse forskjellig langs din vei, utrolig kjekt å se synes jeg.

    Vinter her også ja, masseveis av snø i midt Norge, men i dag tidlig våknet jeg med utrolig sår hals, så litt forsiktig med min tur i skogen skal jeg nok være.

    Varm Anneklem til deg.

    SvaraRadera
  18. Kjempefin bildeserie dette. Flotte farger og gode komposisjoner.
    Ha en flott lørdag!

    SvaraRadera
  19. Hej Mimmi!
    Hoppas du mår bättre. Tur du kommer ut o matar din lille ekorre!
    Kul med rapporterna om sparvhöken. Ha en fin elg!

    SvaraRadera
  20. Hallå! Som vanligt fina vältagna bilder med fina färger. Ha en fin dag nu !

    SvaraRadera
  21. åh vilka gulliga bilder på ekorren!

    SvaraRadera
  22. Hej Mimmi! Hoppas du är bättre i ryggen nu när du fått vilat den!
    Oj, oj, vilken massa härliga bilder du bjuder på idag! Vet knappt vad jag ska kommentera? Ekorren är ju bara såå söt! Lampan var också så fin! Jag har tagit en liknande bild och märkte också vilket fint ljus det blev!
    Vilken skidbacke du! Ingen som använt den?
    Tack för dina kommentarer hos mig!
    Kram och sköt om dig!
    Pia

    SvaraRadera
  23. Hej vännen..din kompis ekorren ser ut att må så gått..så jag hoppas din onda rygg har blivit bättre..ta väl hand om dej..Maria

    SvaraRadera