lördag 29 januari 2011

Räven raskar över isen

Har jag hört ..men detta hände ju inte idag förstås … men något annat hände .. något så ofattbart att jag nästan inte själv kan tro på det

IMG_2165

JAG gick ut på isen… jag som hade sagt att jag skulle ALDRIG gå ut på någon is .. hur tjock den än är,.. men ..nu stod jag där..med darrande ben och gick försiktigt … et steg framåt  och sen ett till  och hör och häpna .. jag försatte att gå ….PÅ ISEN….Det är inte jag på bilden .. det är maken som i vanlig ordning är före mig.

MEN .. sen knakade det till och jag fick hjärtat i halsgropen….men det skulle tydligen låta så …sa maken…. så jag tog några steg till.

IMG_2167

Och där framme såg jag en som körande en sorts skoter ..så då kunde det ju ändå inte vara så farligt att gå där

Men då brakade det till igen  och då räckte det för min del .. jag rusade in på fast mark … och där stannade jag kvar.

DSC07252

Det var så gott att känna fast mark under sina fötter igen .. för jag såg på vägen tillbaka från isen hur ----isen  ville glufsa ..den verkade hungrig.

DSC07274

visst ser den ganska hungrig ut ..men  mig skulle den i alla fall inte få till middag idag ..det var en sak som var säkert.

DSC07271

Och här … här kunde den inte nå mig  så jag kunde nu slappna av och titta lugnt på de olika motiv jag kunde se….Denna “brygga” har de börjat att bygga nu ..den är inte klar än men när den blir det .. då kan man komma långt ut på Hammarö  och kolla lite närmare på vindsnurrande  som står där …

DSC07273

Här är det en som inte var rädd för isen i alla fall … han hade tagit med sig sin solstol och låg där och njöt .. och så fort solen hade flyttat sig lite  så vände han bara lite på stolen och la sig ner igen ….det var då jag helt plötslig ..blev jätte kaffe sugen……och började tänka på att man kanske skulle kosta på sig en Semla och kaffe nån stans.

IMG_2176

Och det blev Råtorps konditori som vi åkte till Ler

Sen bar det iväg hemåt.

IMG_2187

Och på där fick vi se en räv som försökte jaga sork ..nu … mitt ute på ett öppet gärde….. nu hade jag bara min Canon framme med kitobjektivet på ..min sony låg där bak  så jag fick beskära denna bild väldigt mycket …men som sagt … att räven raskar över isen .. det stämmer ju inte alltid .. för här raskade den över gärdet Ler

Men det var i alla fall sista gången jag gick ut på isen….. punkt slut…….

27 kommentarer:

  1. Men så härligt att du fick din räv till slut, och du träna på isen igen, det är inte så farligt att det knakar lite, det är isens sätt att prata.

    En trevlig berättelse.

    Ha en finfin kväll.

    SvaraRadera
  2. Å, du har gått på isen! Det ÄR inte farligt, bara man är varlig ;) Den där vägen ut till snurrorna vill jag kolla närmare på nån gång! :) Och nåt hittar väl räven eftersom den överlever vintern. :) Semlor kanske? ;)

    SvaraRadera
  3. semla!!!gu va gott..va fin räv=)

    SvaraRadera
  4. Men WOW vilket väder det har varit hos dej idag då!! Avis!!! Här har det både snöat och varit gråtrist... Förövrigt tycker jag inte heller att det är så där jättekul att "raska över isar", men det sägs ju att det inte är nån fara så länge det knakar!? ;-) Härliga foton därifrån fick du, och det på räven var ju lite extra!! Grattis till det "skottet"! :-)

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Men grattis till den upplevelsen!
    Att det brakade i isen var inte av anledningen att den var skör och svag, nej, när vattennivån faller eller stiger (enligt vindar) blir det en slags spänning i isen.

    Fina bilder frän ditt uppfriskande äventyr!

    Igår fick vi världens blixthalka och det är fruktansvärt halt överallt och mina isfärder lär dröja eftersom det samlats massor med flödvatten till följd av det milda vädret och myckna regnandet. En fördel förstås att snödjupet reducerat rejält på ett dygn.

    Hoppas du får en fortsatt fin helg!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  6. Jag tycker också det är läskigt med isar!
    Men vilket fint väder du haft idag! Blev ju superfina bilder på allt, och t o m en räv! Inte illa det!
    Semla blev jag också sugen på igår, men det blev aldrig någon. Ja just det, vädret här har varit grått och det har snöat också idag!
    Ha en fin kväll! Kram Pia

    SvaraRadera
  7. Hos oss är det ingen fara att gå på isen den är ju ca40 cm nu men jag kan tänka mig efter natten regn är det lite blött.Dina bilder är jättefina ,tur att du hann fånga räven (Fniss )kramis ,Nette

    SvaraRadera
  8. Vilka fina bilder. Vi hade en räv hos oss vid stugan i sommras, och förra helgen när vi var där o kikade till stället såg man rävspår, jag inbillar mig att det är han i alla fall. Spåren gick precis där han hade sitt stråk så jag undrar m han inte väntar på oss?

    SvaraRadera
  9. Semla...räv och sol...o fast mark...´amen det kan jönte bli bättre! :-) ;-)

    Steffe

    SvaraRadera
  10. Nydelige bilder fra en vakker solskinnsdag!

    Også reven da,..en artig skapning, og som regel ikke så enkel å fotografere. Så her var du kjapp!

    Her snør det, og blåser noe helt jæ...ja, du skjønner :)

    Klem

    SvaraRadera
  11. Hej Mimmi !
    Visst är det läskigt när det knakar och riktigt sjunger i isen.Jag undviker den,är en landkrabba även på sommaren.Fast i en motorbåt kan jag tänka mig vara.

    Alla har fått sin räv och ekorrar,var finns dom här där jag bor.Ska ta mig en annan runda i morgon med stavarna i högsta hugg.Men som jag flåsar o.stånkar skrämmer jag väl iväg allt vilt i markerna.Idag mötte jag en bamse-hund som hette Blade, finns på fotobloggen.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  12. OH! så spännande att se en räv. Min dotter hörde en räv yla härom natten så jag sa till henne. Lås in katten.
    Jag hade nog också blivit nojig om isen hade knakat.. Ha en bra lördagkväll. Kram. Anita

    SvaraRadera
  13. Flotte bilder og sør rev på isen!
    ha en fin lørdagskveld!

    SvaraRadera
  14. Jeg nyter å gå tur med deg Mimmi, og den som hadde hatt en smak av den bollen attpåtil..., det er så en sikler i tastaturet jo, kjenner lukta i nesen til og med, he he

    Varm god klem til den svensk venn.

    SvaraRadera
  15. Herlige vinterbilder her i dag og det er jo bedre å være litt forsiktig med isen enn å gå igjennom. Grått og trist her i dag, så heller litt kos inne.

    SvaraRadera
  16. Kommer jo rent i påskestemning av å se disse flotte bildene Mimmi. Nydelig landskap du viser oss her, og jammen fikk du med en rev også:))
    Ha en riktig fin lørdagskveld:)
    Klemmer herfra:)

    SvaraRadera
  17. Respekt Mimmi..jag har oxå respekt för isarna..jag tycker du gjorde helt rätt..men du alltså jag förstår inte hur du hittar alla djur..själv har jag minsann inte sett en räv på..ja på flera flera år..

    SvaraRadera
  18. Vad modig du var Mimmi och ibland är det nog bra att man gör saker som man inte riktigt vågar. Klart att du skulle ha kaffe och semal efter det.
    Väldigt trevlig berättelse och fina bilder.
    Vacker plats ni hade er utflykt på.

    Kram Lissen

    SvaraRadera
  19. Jag tycker själv det är läskigt att gå på isar.
    och kan tänka mig du tyckte det när det knakade i den,
    och jag skulle nog ha reagerat på samma sätt som du

    Fina bilder !
    och det ser ut att ha varit härligt väder
    och kul att du lyckades få ett så fint foto på räven
    kram

    SvaraRadera
  20. Tittar in och du har väldigt fina biler och jag gillar inte heller att gå på isen

    SvaraRadera
  21. Jag tycker du var modig, Mimmi. Jag är lika rädd för isar jag med, så jag är säker på att jag snabbt tagit mig in till land om den knakat för mig. :)
    Men härliga bilder fick du med dig, tänk vad solen gör mycket för en bild.
    Ha en fin söndag.

    SvaraRadera
  22. Oj, vad jag är snabb på tangenterna. Det är jag som är "anonym". ;)

    SvaraRadera
  23. En spennende fortelling med mange vakre bilder! :)

    - 4 grader hos deg i dag? Og da ville ikke jeg ha gått på isen.. men den er kanskje tykk og trygg.. men knaking i isen, det er skremmende.. Lurer på om isen ikke kan være mest skummel ved land og der det kommer bekker ut og strømninger i vannet.. Nei, lov meg nå og vær forsiktig! Hold deg helst på land! :)

    Så herlig at du fikk tatt bilde av reven! Det skjer også at jeg klipper til bilder.. Why not..

    Ser ut som den issprekken har tenner.. og gjett om han koser seg han som ligger i stolen og soler seg?! ;)

    En nydelig bro! Idyllisk..

    Og så riktig at du tok en kaffe med noe godt å spise, mmmm!

    Kramizzz fra meg! ;)

    SvaraRadera
  24. Hej! Fina bilder. Isdubbar mobiltelefon och ett rep då törs du gå ut på isen då är du säker. ha en fin dag nu !

    SvaraRadera
  25. Hej Mimmi, jätte fina bilder och räven, vad fint...lyckliga du=)

    Men det att gå på isen tycker jag att du ska träna mera på för vad underbart det är, tänk dig när det börjar våras och man kan sitta med ett pimpelspö på en renfäll på isen och dra upp några fina fislar som man kan ha till middagen=)
    Ha en underbar söndag/ Monica

    SvaraRadera
  26. hihihi kattens pall e kvar;)hade ej fixat klart på bilden=)
    kram

    SvaraRadera
  27. usch det är läskigt att gå på isen! Jag och min kompis gjorde det när vi fotade för ett tag sen.. Så fort det knakade blev vi skräckslagna ;P

    SvaraRadera