onsdag 7 juli 2010

Blåsigt

Idag var vi i ... ja .. precis.... som .... vanligt  sannaskogen en stund.
Nu börjar jag snart att fundera över om jag har något som gör att alla djur vill para sig mitt fram för näsan på mig.... det spelar ju tydligen ingen roll om det bara är tjurar som går på bete ... så fort jag är där och tittar på dom .. ja .. då sätter de igång ..hm... Sen är det ju förstås också ett ställe i sannaskogen där det går en tjur och en massa kor .. han ville ju tydligen också visa upp sig en dag när jag var är .. och nu är det fjärilar som håller på .
Dessa två hade STORA problem..det blåste ganska kraftigt..så de kämpade tappert... jag lämnade dom ifred och gick en bit bort för att leta efter annat ....Då kom de dit!! och satte jag mitt fram för mig... jag gick igen ...och gissa vem som kom EN GÅNG TILL... så till slut gav jag upp och fotade dom :)
Sen åkte vi till ett ställe som vi kallar Klyvern och satt en stund och drack lite kaffe.
Men där var vi bara en timmes tid så åkte vi till ett annat ställe .. och där håll vi på att blåsa bort helt.
Där ute i vågarna kämpade en Sothöna ..nja .. kämpade gjorde hon ju inte just här för här hade hon ju medvind .. det är nog därför hon ser så nöjd ut :)
Fiskmåsar fanns det gott om där .. så jag satte igång att träna på att ta bilder på fåglar som flög i luften..för tänk om jag nån gång ..ser en rovfågel .. då vill jag ju veta hur man skall göra.... och det kommer jag nog inte ihåg om jag ser en på så pass nära håll förstås :)
Men det var ändå roligt att träna på att fota dessa fiskmåsar . så här åker vi nog tillbaka igen ...en dag när det inte blåser så mycket som det gjorde idag.

6 kommentarer:

 1. Visst är det kul att försöka fånga fåglarna på bild när de flyger. Men inte är det helt lätt. Jag tycker att du fått jättefina bilder på dom.
  Mimmi, visst kommer du ihåg att jag har sagt det förut - du är en mästare på att hitta djur som parar sig. De vill verkligen bli fotade, så de verkar göra vad som helst. ;)
  Ha en fin torsdag, min vän.
  Kram

  SvaraRadera
 2. träning på flygande fän är bra. Jag vet inte hur många du tog. Men de du visar är klart bra. :)
  Det är bara att fortsätta.

  SvaraRadera
 3. Det är bara att inse att du har såndär "animal magnetism" di kallert! ;)

  SvaraRadera
 4. härliga bilder, ser ut som om en av fjärilarna är nykläckt pga knölig vinge.. :-)

  blåser gör det här med, varje dag mer eller mindre, hopplöst när man ska fota.......

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 5. Nu är jag här igen, tror jag har skrivit någonstans.För det var ju Du som gav mig en så fin kommentar.Du är den enda som har skrivit något,fick gmail av två andra.Jag har fått parasiter på mina Lövkojors blad, en pytteliten grön larv,såg även en lika liten gräshoppsliknande och en kul spindel med vit helrund kropp,men den räddade jag tillbaka, tänkte att den kanske käkar upp den där ohyran. Sprayade ättiksvinäger på bladen.Vet ej om det hjälper.Frågade en trädgårdshandlare men han sa att Lövkojorna drar inte åt sig ohyra,han ljög.Jag har sett en sådan där blå fjäril med de där prickarna.Vet Du vad den heter ? Heder åt Ditt fotograferande.Det bara är så vackert. Kram Mi

  SvaraRadera
 6. Du kanske redan kollat i Rolf´s fotoblogg, han hade ju också sett två Klöverblåvingar para sig.Nu vet vi det de vanligaste är väl Kålfjäril.Nässelfjäril, men än har jag ingen citronfjäril sett. Och den tjusiga Påfågelögat.Vem kan in inte älska dessa spröda insekter, som lever så kort tid med ganska lång utveckling.Kan inte se mig mätt. Kram Mi

  SvaraRadera