fredag 16 juli 2010

Vitfläckig-guldvinge-hane

Jag tog en promenad idag för att testa hur det ny lagade objektivet klarade sig.
Det första jag såg var att alla min blomdiken som brukar vara full med fjärilar ..var borta... de hade klippt bort allt .. det enda som var kvar var bruna torre stjälkar från de höga blommor.
Men då jag nu var kommit ut och gå ansåg jag att jag lika gärna kunde fullfölja den promenad som jag brukar ta... kanske .. kanske .. de hade missat några diken ;)
MEN DET HADE DE INTE.
Det satt en sädesärla på en sten och tittade på när de gick runt och klippte gräsmattorna
Sen hittade man inte så mycket mer så färden gick hemåt ...med tanke på att man skulle ha mat innan kvällen .. då det blir Segerstad ikväll.
När jag kom hem ..började jag med maten......Det dröjde 4 minuter.. då ropade min make och sa att jag skulle komma och titta på en färg glad fjäril som var precis utanför.
Den var så vacker :) det är en Vitfläckig-guldvinge-hane Så jag stod och fotade en stund...då kom jag på .... MATEN... jag håll ju på med den också .....och nu kommer det bästa  ;) min make sa ... Fota den du .. jag går in och rör om i maten
Jag kan ju tala om att han har blivit helt fascinerat av fjärilar
Här ser det nästan ut som den torkar sig runt näsan .. ;)
Så det slutade med att det bästa motivet ..det hittade jag hemma .. jämt utanför på den egna gräsmattan :D

15 kommentarer:

 1. Så fin! :) Och det växer nog upp nya blommor som augustifjärilarna vill komma till! Hur gick det med objektivet förresten?

  SvaraRadera
 2. ni får ha trevligt där=)
  men vad vacker färg på den=)

  SvaraRadera
 3. Visst är det typiskt. De klipper så både de vingade och de ätbara röda (smultron) försvinner. :(

  Du hittade lite i alla fall. Jag tror det är en vitfläckig guldvinge du hittat. Den har inte jag. :(

  Fåglar: jo, det blev en del där nere på Öland. Men nu har jag snart klart med den omgången. :) Men då ska jag fortsätta med resten från Camargue. Det tar aldrig slut. :)

  SvaraRadera
 4. se där, jag hittar alla mina småkryp här runt huset :-) men jag bor i skogen så det är inte så konstigt. Ibland behöver man inte gå så långt. Objektivet verkar fungera i alla fall, hoppas det inte går sönder igen.

  ja du måste bara fota den stora älgtjuren, det vore nått att lägga ut här, bara inte älg jägarna tar den under älg jakten i höst.:-)

  sitter i skuggan här på altanen, väller in moln så du har nog rätt, sommarvädret med sol har nog tagit slut. :)

  ha en fin kväll,, håller tummarna så du får se tjuren, ännu hellre fota den.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig tur du har som fick en så fin bild på fjärilen. För tur måste man ha ibland när man skall fota fjärilar. Jag har vanlig guldvinge men den här var något extra.Ha de gott i helgen. Anita

  SvaraRadera
 6. Så snopet att allt gräs och alla blommor var bortklippt! :-/ Men tur du har egen trädgård med en massa härligt insektsliv i!! Du kanske ska låta bli att klippa gräset där resten av sommaren, så blir det som en egen äng!? ;-)

  Hoppas verkligen att du/ni hittar den där stor-tjuren i Segerstad - jag vill väldans gärna se foton på den ju! :-D Håller tummarna!!! :-)

  SvaraRadera
 7. Jag blir alltid helt betagen Mimmi i dina bilder..himmel så bra du är..jag älskar att se nära..

  SvaraRadera
 8. Så fine bilder, det var en vakker sommerfugl den nr 2, slik har jeg ikke sett før. Gøy at mannen også syntes det er spennende med sommerfugler da, enda gøyere når man er to på tur og fotojakt :)

  Fungerer objektivet bra etter reperasjon?

  Sol og skyer i hele dag,men nå regner det ute, håper vi får litt sol i morgen også.

  Ha en fin helg :)

  SvaraRadera
 9. förstår att du älskar fjärilar och dess färger...gör jag med, MEN jag lyckas inte fota dem...de sitter ju aldrig stilla de få jag ser =( får njuta av dina bilder ist...vilken underbar man du måste ha som erbjuder sig grytorna mot att du får fota ifred =)

  //Karina

  SvaraRadera
 10. va fina men va rist de hade klippt bort allt vackert,
  ha en toppen kväll

  SvaraRadera
 11. Hej Mimmi!

  Du fick ju en jättefin sädesärla på din promenad, jag tycker att sädesärlor är lite svåra att fota dom rör ju sig hela tiden. Och fjärilen vad vacker den är.

  Må gott, önskar Irene

  http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

  SvaraRadera
 12. Visst är det lite trist när de klipper i dikesrenarna. Alla fototillfällen försvinner där.
  Men du har fått jättefina motiv i alla fall. Så vacker fjärilen är, lyser så fint mot blomman.
  Ha en fin söndag.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Ja du, ibland behöver man inte gå över ån efter vatten (eller hur man nu säger) Det bästa och det vackraste finns inom räckhåll. Ha en go söndag! Själv ska jag på barnkalas. Ska fira en 3-och 7-åring

  SvaraRadera
 14. Flotte sommerfugler på bildene dine. Her har det vært lite med sommerfugler i år hittil.

  SvaraRadera