torsdag 15 juli 2010

Det finns plats för oss alla

Idag tog jag en liten tur till stadsträdgården.. jag letade efter en Amiral fjäril ..men den fanns inte där ...Jag gick runt och fotade lite olika saker och satte mig sen på en bänk....det kom en äldre herre gående förbi med rullator....3 gånger... 4 gången frågade han om jag hade fått några bra bilder...lite försiktigt kom frågan.. det märktes att han var lite orolig för att man skulle snäsa av honom .. då han inte var som "vanligt" folk. Jag ansåg att han var det och svarade honom ...efter en liten stund frågade han om han fick sätta sig på bänken .. och självklart var det inga problem med det.
Denna herre hade mycket att berätta . Han hade bott i Afrika i några år när han var ung och hade mycket att berätta om den tiden.
Han fotograferade mycket då  på den tiden  och framkallade sina bilder själv .... men en dag fick han inbrott i huset och de tog allt.. då tappade han suget och slutade med att fotografera.
Han hade även mycket att berätta om hur det såg ut i Karlstad för länge sedan . så det var en mycket trevlig pratstund jag hade med denna trevliga herre. Att folk satt och stirrade på mig och undrade hur jag kunde sitta så och prata med honom .. rörde mig inte i ryggen. Han var troligtvis så mycket trevligare att prata med än vad det kanske skulle ha varit att prata med dom ;)
Sen försatte jag min lilla fotopromenad .. jag kom inte långt innan ett objekt fångade mitt intresse
Denna stil känner man igen ;)  Man har stått så otaliga gånger ... eller hur :)
Denna stil känner man också igen ...kameran i handen och tittar efter motiv :)
Efter ett par timmer i Stadsträdgården ... började det regna  så då skulle det bli hemfärd... då fick man ett sms om att mitt objektiv var kommit tillbaka efter reparation och kunde hämtas.. så det blev en tur till elgiganten istället för att hämta det..
De hade tydligen bytt ut tuben!! . vad det nu mena med det !!  . men just nu lät det tyst och bra .. får se hur länge det håller denna gång.

13 kommentarer:

 1. har du regn?här blåser d men sol.nu blir d lite kaffe här så man vaknar till liv;)
  lär ha varit kul höra vad han har gjort i livet=)trevligt med pratstunder me människor=)

  SvaraRadera
 2. förstår ej varför vissa e så rädda eller ej vill prata=)spelar ingen roll hur man är ju=)jag e som dig pratar gärna med alla olika människor=)

  SvaraRadera
 3. Härligt, den mannen har nog säkert mycket mer att ge än alla som springer omkring med näsan i vädret.
  Ha det bra i värmen;-)

  SvaraRadera
 4. spännande och intressant att prata med en del människor :-)

  hoppas objektivet håller nu. men du köpte ju ett till så du har lite på lager :)

  27 grader här på altan,, fick ca 1 liter jrodgubbar, men dom är små nu, har nog vattnat för lite i hettan. :)

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 5. Det är ju jätteroligt att prata med alla sorters människor så länge dom är trevliga :) Stadsträdgården är populärt att fota i...det var ett tag sen jag var där, har bara passerat på väg till..ja, du vet vart ;) Kram!

  SvaraRadera
 6. Underbara möten..det är berikande att gå omkring och se med öppna ögon..

  SvaraRadera
 7. Hej Mimmi!
  Trevligt att få möta människor som delar med sig av sin livsresa, trots att det fått lite slagsida. Fint av dig att lyssna och ge en stund av din tid!
  Kul med fotande människor ;)
  Många solvarma hälsningar / Bea

  SvaraRadera
 8. verkar vara en intressant herre.

  Jag har inte sett någon Amiral ännu. Men här brukar de inte komma förrän i Augusti. OM de kommer alls. Idag fick vi lite regn i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Klart det finnes en plass for alle :) Alle mennesker har samme verdi uansett "rang" sosial status jobb penger osv
  Flotte bilder

  SvaraRadera
 10. Tänk vad alla dessa möten kan ge oss bara man tar tillfället i akt.
  Underbara reflektioner du gjort.

  SvaraRadera
 11. Vilket spännade möte du fick där på bänken! :-) Roligt när kameran/fotograferandet kan bli en träffpunkt på det viset också.

  Undrar vad det är för nåt killen i den orange tröjan fotar med? Gick du inte fram och frågade!? ;-)

  Håller tummarna för att det lagade objektivet håller för all framtid nu!! :-)

  SvaraRadera
 12. Hej Mimmi ! Jag blev rörd av att Du pratade med den gamla mannen.Så brukar jag också göra.Det är så få av oss.De gamla sätter värde på det.Och det kostar så lite.Tiden är ingenting.Vem som skrev det har jag glömt.

  Mitt X ringde och sa att jag skulle få en kamera som tack för hjälpen jag givit honom, under alla dessa veckor sedan han bröt lårbenet 30/5-10.Har berättat om mina följebloggare.Att inte kan jag ta så nära med en liten mobilkamera.Han har 500:- i rabatt på Expert.Det är en med chips sa Dennis,mitt X.Han förstår sig på kameror mer än jag.Det bästa vore om jag kunde få med honom till affären.Kanske lätt att bli lurad annars.

  Jag fotade en mindre tåtelsmygare,kan vara det,såg en liknande på nfbutterfly.blogspot.com/säkert följer Du den.min mobilblogg.thoerr499.blogspot.com/vore roligt att veta.Vi står väl ut med värmen ? Jag har lite kämpigt, men det blir snart frost igen. Hej från Mi

  SvaraRadera
 13. Det høres ut som om du har hatt det gøy med foto i dag. Her er det litt sol og regn og rundt 20 grader.

  SvaraRadera