tisdag 20 juli 2010

I GOT YOU .....eller ?

Igår satt jag och slappade vid datorn ..det är inte så ofta man har tid att sitta här nu :)
Då fick min kära make för sig att vi skulle åka till Segerstad igen för att leta efter den stora älgen.. och han behövde ju inte be mig om det två gångar .. så inom 10 minuter hade man gjort kaffe och packat ihop de saker man skulle ha med sig. DEt var mulet och mer blåsigt igår så chansen var större att den stora älgen skulle komma fram och visa sig .. hoppades vi i alla fall .
Kolla vilken bild jag har här under ...den du .. den går inte av för hackar :)
Nog var den stor och hade stora horn..en kraftig tjur:)
MEN
........
Denna tjur var INTE på Segerstad  utan den var i en almanacka från 1997 ;) När jag läste där stod det att den kom från Myra bildarkiv.
Men jag har i alla fall fotat en stor älg med stora horn nu .. eller hur ;)
Men nu kommer vi till äkta vara...men tyvärr inte lika stor och kraftig
Men denna lilla pinntjur ..den har JAG i alla fall fotat på segerstad igår kväll :)
Och det var en duktig modell får jag säga .. han stod still så pass länge att jag i alla fall hann att få 3 bilder på den :)
Men foto jakten efter den stora riktiga älgen på Segerstad ..den försätter :)

8 kommentarer:

 1. Det må jo være bedre med ett dyr en ikke noe dyr..

  SvaraRadera
 2. Vilken omtänksam make du har. Älgen du fångat på bild duger tycker jag. Man kan ju inte få allt.Han verkar undra. Blir det bra så här?
  Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 3. Inte dåligt,på hur långt avstånd tog det.Kanske alldeles intill.Skam den som ger sig, och det gjorde inte Du och Din man.Måste vara underbart att ha samma intressen.
  Nu kan Du ju följa den här tills den blir lika stor som tjuren på första bilden.De växer väl ganska fort älgar.Grattis till kapet.
  Mina skolkompisar kallade mig för älgabena med hästatännerna.och Personakörnan,fast det sista ficka mina systrar också heta.Ska väl ta det som en komplemang nu, fast då blev jag ledsen.Undrar vad jag ska plåta när jag får min kamera? Ha de så bra. Kram Mi

  SvaraRadera
 4. se där, du fick några älgar i alla fall :-) vi hade en stor älgtjur som sprang över åkrarna här för några år sedan, den rev ner elstängslet för fåren, men jisses så stor och graciös den var.. underbart vackra djur, skogens konung passar bra.

  halv mulet och blåsigt här idag, har plockat lite jordgubbar, ca 5 dl.. säsongen är över

  ha en fin kväll

  SvaraRadera
 5. va fina bilder på älgen det blev trots att han ej hade så fina horn,goo din gubbe är som tar med dej ut på utflykter !
  kram

  SvaraRadera
 6. Ha-Ha!

  För ett litet ögonblick trodde jag faktiskt att ni hade fått se jätten i verkligheten! :-D

  Men den lille tjuren var ju inte så dålig den heller - om några år (om han överlever jaktsäsongerna...) så kommer han säkert att ha en riktigt maffig krona han också!! :-)

  Följer med spänning din/er jakt på den store!!!

  Ha en fin dag! :-)

  SvaraRadera
 7. Hehe, det viktigste er jo at man har fått tatt et bilde av den, levende eller ikke, et bilde er et bilde :) Men det var ingen dårlig fangst de andre bildene heller da, og så flink den var til å posere for deg :)

  SvaraRadera
 8. haha, ja alla sätt är ju bra säger de ju. :)

  SvaraRadera