söndag 4 juli 2010

Pank och fågelfri

Ja det kan man nog säga jag är just nu ...lite arg ..lite ledsen ....väldigt förbannad... hm .. finns det fler ord man kan använda !! ... Jag hade en helt ny kamera och ett helt nytt objektiv ... 9 dager gammal var de...
Igår började mitt sigma objektiv låta som ett himla tröskverk och hela kameran skakade  när jag skulle sätta på kameran och stänga av den.
Jag ville bara gå och gömma mig när detta hände .. jag var nere vid älven på mitt vanliga ställe och gick runt lite..Sen skulle jag fota lite igen ... trodde jag... men det var då den började låta så. Först trodde jag att det var kameran som det var blivit fel på ..men väl hemma testade jag objektivet på en annan kamera och det var precis likadan på den. Så ut på internet och försöka att se om man kunde hitta något om Sigma objektivet... och det gjorde jag. Det var tydligen ganska vanligt att sånt hände på dom .. beroende på att de har ett plastkugghjul i objektivet som skall dra det ut och in och inte en i metall som de andra har.
Så idag åkte vi in till Elgiganten där jag hade köpt båda kameran och objektivet... Jag i min enfald trodde ju att jag skulle kunde få ett annat eller pengar tillbaka då det bara var en vecka sedan jag köpte det..men se ..det gick inte!! oh nej .. de skulle kolla med Sigma och höra vad de säger.. så då kan det hända att de vill att de skall skicka den till reparation ..det vill säga ..de sätter i ett nytt plasthjul !!
Så helt plötslig .. stod jag bara med ett kit objektiv kvar.
Att hitta ett Tamron 70/300 det var inte lätt här ..på hemsidan var det två veckors leveranstid. men jag chansade och åkte till Onoff och kan ni tänka er .. de hade ett enda kvar.....nu har de inget kvar kan jag tala om :)
Nu vill jag även påpeka att det är INTE alla Sigma objektiv som blir så .. det är också många som har haft dom länge och inte har haft några problem alls ... men vad jag har kunde läsa .. så beror mycket på ..hur stärk motor kameran har... är den lite för stärk .. så kan detta hända

9 kommentarer:

 1. Uff så leit det var da, ikke mye gøy når det går i stykker som dette, men at de ikke bare kunne bytte det i et nytt er jo veldig dårlig. Vet ikke hvordan reglene er der, men hos mange kjeder her hjemme så har man 30 dager bytterett som fungerer veldig bra. Har hatt og har noen sigma sel, har ikke opplevd problemer med dem, men det kan fort skje selvsagt. Håper ikke jeg opplever det, forbasket når det skjer... Godt du fikk tak i et nytt da :) Ha en fin søndag :)

  SvaraRadera
 2. Tjenare Kerstin Vi har nu hittat din blogg Vi är imponerade, mkt fina bilder att titta på. Med vänlig hälsning vi på orrholmen

  SvaraRadera
 3. men jisses människa.. har du köpt ytterligare en systemkamera? du köpte ju en canon 500D för några veckor sedan?

  förstod att dom ville skicka den för rep, särskilt elgiganten är lite krånglig på grejor som inte fungerar som dom ska..

  sen skickade ju efter ett objektiv från nätet? jag hänger inte med på dina köp verkar det som.. :-o

  här har varit åska och en rejäl regnskur, jisses, gruset i backen har sköljts iväg..

  ha en skön söndag

  SvaraRadera
 4. Ja, det där slipper man ju med de små kompaktkamerorna iaf...Få se om jag köper någon system... :) Men vilken härlig bild på rådjuret som skuttar iväg!

  SvaraRadera
 5. Vilken otur!!! Hoppas det löser sig på ett eller annat sätt. Jag har ett Canonoblektiv 18-2000 och ett makro Tamron. Jag tror jag håller mig till de märkena speciellt med tanke på vad du skrev

  SvaraRadera
 6. Hej och tusen tack för dina kommentarer hos mig.
  kan förstå din frustration du som fotograferar så ofta hoppas allt är bra igen - skam den som ger sig, och vi snart får se en massa vackra bilder igen.
  allt gott till dig
  kram Catthie

  SvaraRadera
 7. Go´morron Mimmi!

  Hoppas du har sovit bort iallafall en del av ilskan och frustrationen... <:-I Trist när det blir så, men ganska typiskt att saker som går sönder inte bara byts ut utan ska skickas iväg nånstans... Hoppas det löser sej!

  Foto kan vara en minst lika dyr hobby som rally! ;-)

  Önskar dej en fin dag!!! :-)

  SvaraRadera
 8. Ja du jisses vilken historia.. man måste tydligen va gjord av pengar för att hantera sin käraste hobby;)
  Hoppas allt är fint nu då och du inte har de här problemen:)
  Kopp kopp i det fina vädret:)

  SvaraRadera