tisdag 1 februari 2011

Dripp…Dropp..

Så har det låtit hela dagen här … 3plus så det har droppat överallt ..men det var inget väder att gå ut i .. fick jag höra av min dotter Jenny… hon ringde precis innan jag var på väg ut genom dörren och berättade att det var otroligt halkigt ute… så det blev ingen promenad för mig … jag skall hålla mig på två ben hade jag tänkt mig  nu när våren närmar sig .. och då har man inte tid till att bryta arm eller ben : )

DSC07332

så man stannade snällt inne och  fotade lite fåglar genom fönstret i stället… det blev många bilder som det inte var fåglar på också .. då jag testade att fota med Canon och kit objektivet..det blev ganska så hyfsat ..men det var lite svårt att beskära bilder .. för jag hittade inte den lilla pricken som var den fågel jag hade fotat ; )

Bilden ovan är tagit med sony kameran med 18/250 objektivet .. var det kanske bäst att skriva …..

DSC06753

Hackspetten har kommit tillbaka .. efter att ha varit borta några dager ..detta foto är dock inte tagit idag.

DSC07445

Denna Grönfink .. är lite fundersam över vad det är som maten ligger i… han undrade om det var säkert att äta de hampfrö ; )

IMG_2186

När jag tog denna bild för 2 dager sedan  tyckte jag det kändes lite vårligt..nu vet jag inte .. för det är ju is och snö överallt ..men det såg i alla fall jätte mysigt ut….undra om de grillar?…..

IMG_2224

Här såg det väldigt våraktigt ut ..men eftersom jag hade sett att det hade sett ut så här i minst en månad  tog det ju bort lite av den vår känsla :)

Imorgon .. då skal det bli sol och 3 plus…. säger de .. men jag tror på det jag får se .. för det sa de också när vi åkte till Segerstad igår .. och så blev det ju INTE.

10 kommentarer:

 1. Hallå!
  Har dragit till Öland och vill inte skylta med det så mycket! Du vet!

  Ses!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Vi har begåvats med sol hela dagen idag ,jag har en rolig gubbe till dig som du säkert gillar kramis Nette

  SvaraRadera
 3. Mimmi första bilden får mig ner på knä..jag njuter när du visar mig det jag aldrig ser...så nära så nära..underbart....

  SvaraRadera
 4. I morgon blir det härligt! Tror jag. ;) Sådär nära har ju inte jag mina fåglar...eller jo...ibland när de kommer farandes mot balkongen. Men då går det ju så fort..

  SvaraRadera
 5. Vad trist att det är så halt. Men du våren känns närmare :-)

  Ha det så gott.//Lissen

  SvaraRadera
 6. härliga bilder å drippdropp UNDERBART!Hoppas med på sol imorrn,
  kram

  SvaraRadera
 7. Nydelige svarttrostbilder og det samme med flaggspetten(?)
  En skikkelig topp serie dette!
  Ha en fin tirsdagskveld!

  SvaraRadera
 8. Här har det varit likadant väder.
  Några plusgrader och snön smälter och det droppar från hustaken
  det kändes nästan som vår eftersom jag hörde några fåglar sjunga...
  blev så glad att höra det
  Men visst är det halkigt överallt och man får vara försiktig med var man sätter sina fötter
  Jätte-fina foton som vanligt på dessa söta små fåglar
  och övriga foton
  kram

  SvaraRadera
 9. Här är det så himla grått o trist nu så fotografering blir det då rakt inte.. Trött på detta nu.. vi har ingen snö, men jag kan tänka ibland.. vilket är vackrast.. det vita i lagom mängd (dock halkfritt) eller detta gråväder.. rått så in i norden:(
  Du är duktig du som försöker ta lite bilder var dag trots vädergudarna inte är med dig:) Fåglar har ju blivit din specialié.. så vackra bilder:) Ingen bild på Kaffemugg dock;)
  ha de kalas i din lilla värld.. Kopp, kopp:)

  SvaraRadera